Google’da Hızlı İndex Almanın Yolları


Webmaster kitlesine genel olarak bakıldığında , özellikle bloglarımızda bazen an ve an index alamadığımızı , diğer sitelere göre index hızımızın az olduğunu , hatta ve hatta neredeyse hiç index almadığını düşünürüz. Bu tür durumlarda yapmamız gereken , uygulamamız gereken belirli yöntemler olsa da , genelde bunları uygulamayıp sitemizde veya Google’de bir sorun olduğunu düşünüp bu sorunların çözümünü aramaktan hayli uzaklaşıyoruz. Halbuki Google sizi ilk aramada indexlemişse ve siteniz spam site listesine yani kara listeye düşmemişse , sizi Google amcamızın indexlememesi gibi hiçbir durum sözkonusu değildir. Google’de hızlı index almak için aşşağıdaki yolları deneyebilirsiniz ;

Sitenize ping attınız mı ?
Sitenize ping atmanız sizin sitenize tüm arama motorlarının erişmesini sağlayacaktır. Tüm arama motorları botları erişmekle beraber sitenizi indexleyecektir. Eğer sitenizi ping sitesinden pingletmek istiyorsanız burayı tıklayabilirsiniz.
Sitemaplarınızı gönderiyormusunuz , robots.txt dosyanız var mıdır ?
Haftalık yada belirli günlerde Google’a sitemaplarınızı göndermeniz indexlenme ve üst sıralarda çıkma oranlarınızda büyük etkiler yaratmakla beraber , birçok aramada da sizi üst sırada çıkmanıza olanak sağlayacaktır. Sitemaplarınızı Google Webmasters üzerinden gönderebilirsiniz , bunun dışında Blogger kullanıyorsanız herhangi bir sitemap gönderme işlemi yapmanıza gerek yoktur.
Sisteminize göre ( VBulletin , WordPress vs. ) robots.txt işini Google amca üzerinden araştırıp , ne olduğunu öğrendikten sonra sitenize uygun halde hazırlayıp robos.txt dosyanızı Google amcaya tanıtmanızda fayda vardır.
Dofollow sitelerden yararlanın !
Eğer özellikle forumlarda bulunuyorsanız imzalarınıza , site tanıtım kısımlarınıza site tanıtımınızı , websitenizin tanıtımını eklemeyi asla ihmal etmeyin. Bu tür durumlarda yapmanız gereken özellikle dofollow sitelerden verim almaya çalışmaktır. Dofollow sitelerden verim almanızla birlikte Google botlar sitenize oradan erişecek ve index alma işlemine başlayacaktır.


Bu yazıyı sitenizde/forumunuzda paylaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz..




Blogger eklentileri


Etiketler: Webmaster

Yazar Hakkında - Berkay Erdinç .


Blogumuz ilk yayınından bu güne , blogger eklentilerini , tüm blogger kullanıcılarına ulaştırmak için yayın yapmış , bu süre içinde hiç bir şekilde kar/gelir elde etmemiş , etmiyecektir..Lütfen desteklerinizi bizden esirgemeyin..

Bizi Facebook ve Twitter üzerinden de takip edebilirsiniz..

Google’da Hızlı İndex Almanın Yolları için “0 yorum” bulunmaktadır.